οι κρυμμενοι θησαυροι των χανιων - Tarra Hotel Γεωργιούπολη Κρήτη

Οι κρυμμένοι θησαυροί των Χανίων

Η Χώρα Σφακίων, το Λουτρό και το Φραγκοκάστελο

Στη Χώρα των Σφακίων φτάνετε οδηγώντας νότια των Χανίων μέσα από ένα εξαιρετικό «ταξίδι» στο φαράγγι της Αράδαινας. Εξερευνήστε την ιστορία και τον θρύλο του εντυπωσιακού φρουρίου του Φραγκοκάστελου, που χτίστηκε γύρω στο 1.300 μ.Χ. κατά την περίοδο της Ενετοκρατίας: κάθε χρόνο, στις αρχές Ιούνιου, την ώρα της αυγής, ο θρύλος θέλει να εμφανίζονται στο κάστρο οι «Δροσουλίτες», σκιές αντρών -πεζών και καβαλάρηδων- ντυμένων στα μαύρα, με όπλα, περικεφαλαίες και ξίφη.

Το Κέντρο Αρχιτεκτονικής Μεσογείου και τα μουσεία των Χανίων

Ένα κρυφό αλλά λαμπερό σημείο πολιτισμικής δραστηριότητας, με καταπληκτικές εκθέσεις και εκδηλώσεις, που φιλοξενείται στο Μεγάλο Αρσενάλι. Το κτήριο ήταν το τελευταίο νεώριο που κατασκεύασαν το 1600 οι Ενετοί και η ανάπλασή του άρχισε το 1941.
Κι όσο για τα μουσεία, χωρούν όλα στην ατζέντα σας. Ας ξεκινήσουμε τη βόλτα: Αρχαιολογικό Μουσείο σε κτήριο-αξιοθέατο, Βυζαντινή Συλλογή, Ναυτικό Μουσείο Κρήτης -το δεύτερο παλαιότερο της Ελλάδας- Μουσείο Τυπογραφίας στο Βιοτεχνικό Πάρκο Χανίων, Καλλιτεχνικό Χωριό στη Σούδα με εργαστήρια κεραμικής, ψηφιδωτού, αργυροχρυσοχοΐας, υαλουργίας. Στην Παλαιοχώρα υπάρχει το Διευρωπαϊκό Μουσείο των Ακριτών της Ευρώπης, που παρουσιάζει σπουδαίους ακριτικούς ήρωες -από τον βασιλιά Αρθούρο, τον Τριστάνο και την Ιζόλδη μέχρι τον Διγενή Ακρίτα!

Στα σοκάκια της παλιάς πόλης

Εδώ δίνετε ραντεβού με την αυθεντική παράδοση και τη λαογραφία της Κρήτης. Στα Ταμπακαριά, τεχνίτες ακόμη επεξεργάζονται το δέρμα παραδοσιακά. Στην οδό Σκρύδλωφ, τα στιβανάδικα φτιάχνουν στιβάνια, τις περίφημες κρητικές μπότες. Στην Καραολή Δημητρίου, τα μαχαιράδικα. Εδώ μπορείτε να πάρετε αυθεντικό κρητικό μαχαίρι, αλλά προσέξτε τις απομιμήσεις: το πραγματικό δεν κοστίζει λιγότερο από 200 ευρώ.

Πηγή: https://www.discovergreece.com/