Τοποθεσία

Η Γεωργιούπολη είναι ένα ήσυχο χωριό του νομού Χανίων και ενδείκνυται για ήρεμες και χαλαρές διακοπές στην Κρήτη!

Η Γεωργιούπολη μπορεί να είναι ένα ήσυχο χωριό, οι επισκέπτες όμως δεν θα αισθανθούν απομόνωση. Κάθε καλοκαίρι το χωριό γεμίζει με χιλιάδες τουρίστες από την Ελλάδα και το εξωτερικό που το επισκέπτονται για να απολαύσουν τις ομορφιές του.

Το χωριό έχει κλασικό παραδοσιακό χαρακτήρα με όμορφη πλατεία και ψηλά πλατάνια. Η Γεωργιούπολη λόγω του μεγάλου πλήθους επισκεπτών έχει εστιατόρια, καφέ και μπαρ αλλά και αρκετά καταστήματα όπως mini markets για να προμηθευτείτε ότι χρειάζεστε.

Χανιά

Η Γεωργιούπολή απέχει από τα Χανιά, την πρωτεύουσα του νομού Χανιών, 38 χλμ. Τα Χανιά είναι μία πόλη υπέροχη, με τόσα πράγματα να δεις και να κάνεις. Η παλιά πόλη, με τον γραφικό της χαρακτήρα, τα πλακόστρωτα σοκάκια και το λιμάνι υπόσχεται να σας χαρίσει ρομαντικές αναμνήσεις. Τα Χανιά διαθέτουν πλούσια αγορά, όπου μπορείτε να κάνετε τα ψώνια σας και έντονη νυχτερινή ζωή που θα καλύψει όλες τις προτιμήσεις.

Χωριό Βρύσες

Το χωριό Βρύσες, είναι ένα σχετικά νέο χωριό, δημιουργήθηκε μόλις το 1925, και χάρη στην ομορφιά του είναι για πολλούς από τα πιο όμορφα του Αποκόρωνα. Το χωριό διασχίζουν τρία ποτάμια, έχει διάφορες πηγές ψηλά πλατάνια. Είναι αρκετά δημοφιλής προορισμός χάρη στο παραδοσιακό του ύφος. Οι επισκέπτες μπορούν να απολαύσουν το μεγαλείο της φύσης, να γευματίσουν σε κάποια από τις ταβέρνες ή να προμηθευτού παραδοσιακά, τοπικά γαλακτοκομικά.

Λίμνη Κουρνά

Η λίμνη Κουρνά είναι η μοναδική λίμνη με γλυκό νερό που υπάρχει σε ολόκληρο το νησί της Κρήτης! Απέχει από τη Γεωργιούπολη μόλις 4 χλμ και βρίσκεται σε μια υπέροχη τοποθεσία, ανάμεσα σε λόφους. Τα νερά της έχουν υπέροχο τιρκουάζ χρώμα, ενώ ο συνδυασμός με τα βράχια και τα φυτά που την περιβάλλουν δημιουργούν ένα τοπίο μαγευτικό. Στη λίμνη οι επισκέπτες επιλέγουν να κάνουν διάφορες δραστηριότητες όπως χαλαρωτικούς περιπάτους, πικνίκ ή ακόμη και κολύμπι.

Ιερά Μονή Αγίου Γεωργίου Καρυδίου

Χτισμένη ανάμεσα σε κατάφυτους ελαιώνες, πριν το χωριό Βρύσες, βρίσκεται η Ιερά Μονή Αγίου Γεωργίου Καρυδίου. Σύμφωνα με την παράδοση το όνομά της προέρχεται από ένα μικρό οικισμό που υπήρχε στην περιοχή. Η Μονή ήταν εγκαταλελειμμένη για χρόνια, όμως το 1996 αναστηλώθηκε και ξεκίνησε να λειτουργεί ξανά. Μέσα υπάρχει ένα ελαιοτριβείο με 12 τόξα που στηρίζουν τη στέγη του, δημιουργώντας ένα εντυπωσιακό κτίσμα.

Στην Γεωργιούπολη Χανίων θα περάσετε τις ήρεμες διακοπές που ονειρεύεστε!